ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כג שבט תשע"ד

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כג שבט תשע"ד
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מדי שבוע אנו מעלים את המתכונים שהגישה מירי זורגר בתוכנית ניחוחות שבת עם מירי זורגר ויעל איבר.

    והשבוע מתכונים לעוגת גבינה אפויה, משולשי אגוזים, עוגת שמנת מצופה בפירורים, עוגת ז'רבו ועוגת נס קפה.

    בתיאבון

     

    עוגת גבינה אפויה

    מצרכים

    לבצק
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' א סוכר
    1 ביצה

    למלית
    750 גר' גבינה
    1 1/2 כוסות א סוכר
    1 שמנת מתוקה
    2 אינסטנט וניל
    3 ביצים

    לציפוי
    1 שמנת חמוצה
    1/2 כוס א סוכר

    אופן ההכנה
    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל
    שמים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק
    עוטפים בנילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר
    מרדדים לעלה דק ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ
    דוקרים במזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    הכנת המלית
    מקציפים בקערת המקסר קלות את השמנת מתוקה
    מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לקרם חלק
    מעבירים את מלית הגבינה אל התבנית עם הבצק האפוי
    אופים 10 ד' בחום גבוהה 180 מעלום ןלאחר מכן מנמיכים את החום ל 160 מלות ואופים שעה נוספת
    מצננים

    מכינים ציפוי
    מערבבים את השמנת עם האבקת סוכר ומצפים

     

    משולשי אגוזים

    מצרכים
    1 כוס קמח
    1 כפית א אפיה
    70 גר' סוכר
    1 סוכר וניל
    150 גר' מרגרינה
    1 ביצה

    מלית
    100 גר' מרגרינה
    100 גר' סוכר
    1 סוכר וניל
    2 כפות מים
    200 גר' אגוזים
    ריבה למריחה על העלה

    אופן ההכנה
    כינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומניחים למנוחה לחצי שעה
    מכינים את המלית
    בסיר מביאים לרתיחה מרגרינה סוכר סוכר וניל ומים
    מוסיפים אגוזים ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב

    הרכבת העוגה
    מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים ומרפדים את התבנית
    שופכים מעל את מסת האגוזים ומישרים
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 ד' או עד להשחמה
    מצננים כמה שעות
    חותכים למשולשים או מלבנים
    אפשרי לטבול את הקצוות בשוקולד מומס.

     

    עוגת שמנת מצופה בפירורים

    מצרכים

    לבצק
    3 כוסות קמח
    1 שקית אבקת אפיה
    3/4 כוס סוכר
    2 ביצים
    1/3 כוס חלב
    1 סוכר וניל
    קורט מלח
    200 גר חמאה

    מלית
    150 גר' חמאה רכה
    100 גר אבקת סוכר
    1 כף תמצית וניל
    3 גביעים של שמנת חמוצה

    אופן ההכנה
    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל
    הפרישי כ 1/3 מהבצק
    שטחי את הבצק על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה
    את החלק הקטן שטחי בתבנית נוספת
    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה
    צנני

    הכנת הקרם
    הקציפי חמאה ואבקת סוכר לקרם חלק
    הוסיפי את שאר המצרכים ועבדי לקרם
    טעמי ותקני תיבול
    מרחי את הקרם מעל הבצק ישקרי
    את החלק הקטן האפוי פוררי מעל העוגה
    קררי לילה ואז חתכי והגישי

     

    עוגת ז'רבו

    מצרכים
    41/2 כוסות קמח
    300 גר' מירגרינה
    6 חלמונים
    3 כפות סוכר
    15 גר' שמרים
    1 כף חומץ
    1 כוס מים

    מלית
    230 גר' אגוזים טחונים
    1 1'/2 כוסות סוכר
    1/2 כוס מים רותחים
    1 זסט לימון
    מיץ מלימון אחד
    למריחה בין העלים ריבה או דבש

    אופן ההכנה
    מכנים בצק מהמצרכים הנל ומניחים למנוחה לחצי שעה
    בינתיים מכינים את המלית
    בכלי מניחים את האגוזים והסוכר הלימון והזסט שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים
    אם המסה מדי סמיכה מוסיפים עוד 1/4 כוס של מים

    הרכבת העוגה
    מחלקים את הבצק ל 3 מרדדים עלה ומרפדים את התבנית
    מעל מורחים חצי מהמלית ואז מרדדים עוד חלק מהבצק ומניחים על המלית
    מניחים שוב מלית ומסיימים בבצק
    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
    העוגה נוחה לחיתוך רק לאחר לילה במקרר
    העוגה מעולה בהקפאה

     

    עוגת נס קפה

    מצרכים לבצק
    4 כוסות קמח
    2 כפות סוכר
    חצי כוס מים
    4 חלמונים
    25 גר' שמרים
    300 גר' מרגרינה
    2 סוכר וניל

    מלית
    4 חלבונים
    2 כפות גדושות קפה נמס
    1 1/4 כוסות סוכר

    אופן ההכנה
    הכיני בצק וחתכי ל-4

    הכיני מלית
    הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב

    הרכבת העוגה
    רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק
    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      טרם נקרא ונענה!

      חשבתי כבר מזמן לבקשש ממכם להעלות כל שבוע בצורה מסודרת את כל המתכונים שבתכנית, עכשיו אני רואה שלא ביקשנו וכבר חשבתם על זה!!!!
      תודה והמשיכו להפתיע!!!